Onze Visie

Onze Visie

Onderzoek toont aan dat de kinderopvang in Vlaanderen hoog scoort op de verzorgende functie, maar dat de educatieve functie van kinderopvang soms grotendeels verloren gaat.

Om kwaliteitsvolle, educatieve kinderopvang te garanderen staan volgende pedagogische pijlers centraal in Tutters & Bellen:

Ontwikkeling

Spelen staat zonder twijfel centraal, met als doel plezier te maken én de ontwikkeling te stimuleren. We selecteerden een gevarieerd aanbod aan speelgoed, afgestemd op de verschillende leeftijden, interesses en alle facetten van meervoudige intelligentie (verbaal, lichamelijk, muzikaal,…). Aangezien we werken met een horizontaal systeem waarbij de kinderen worden onderverdeeld in groepen op basis van leeftijd, kunnen we ook sterk inspelen op de zone van de naaste ontwikkeling. Dit houdt in dat we de kinderen uitdagen om steeds een stapje vooruit te zetten, zonder dat de uitdaging te makkelijk of te moeilijk is, waardoor succeservaringen gegarandeerd zijn.

Ontdekken

Naast het aanbod kant-en-klaar speelgoed organiseren de begeleid(st)ers leuke activiteiten die de kinderen extra prikkelen. Zo is het voor de kinderen bijvoorbeeld uitdagender om zelf eens een racebaan te maken i.p.v. met de gekende racemat te spelen. We werken volgens een open framework, waarbij het initiatief van zowel de begeleid(st)ers als de kinderen zo hoog mogelijk ligt. Afhankelijk van de leeftijd bepalen de kinderen mee welke dromen ze willen realiseren. Zo worden in Tutters & Bellen de gekste ideeën werkelijkheid.

Emotionele veiligheid

Het welzijn van de kinderen staat voorop. Elk kind moet zich gelukkig voelen in het kinderdagverblijf en heeft het recht om al zijn/haar emoties te uiten. Materiaal zoals handpoppen die emoties weerspiegelen helpen ons hierbij. Daarnaast beschikken we per groep over een snoezelruimte waar kinderen samen met een begeleid(st)er naartoe kunnen gaan als ze even tot rust willen komen.

Taal

In onze huidige maatschappij is taal een belangrijke bouwsteen voor vlotte communicatie en persoonlijke ontwikkelingsmogelijhkheden. Onderzoek wijst uit dat hoe vroeger taal wordt ondersteund, hoe sterker kinderen staan in de verdere ontwikkeling. We zetten dan ook volop in op goede taalondersteuning, ook voor kindjes die thuis een andere moedertaal hebben en tweetalig wensen te worden opgevoed.
Ook in onze werking trachten we de taaldrempel voor anderstalige ouders te verlagen om kinderopvang geen drempel te laten zijn.

Pedagogisch beleid

Download hier de laatst nieuwe versie van ons Pedagogisch Beleid  (pdf)

Hoe schrijf ik mijn kind in?

Vul ons registratieformulier online in!

Schrijf in voor onze Nieuwsbrief

BV Tutters & Bellen
2060 Antwerpen
BE 0684.504.551

+32 (0) 3 303 20 62
[email protected]

ma-vr 7-19u

Contacteer ons